Informatie

portret

 

Een varkensboer en een modestylist. Op een bouwplaats of in een poptempel. In Zuidoost Zeeland of in Seoel. Ik kijk, ik klik en ik probeer zo een heel verhaal te vertellen in één beeld. Elk verhaal is anders, elk beeld dus ook. Mijn werk als fotograaf is boeiend, bruisend en altijd in beweging.

Als freelance fotograaf ben ik gespecialiseerd in portret-, bedrijfs-, reportage en illustratieve fotografie. Sinds 2011 film ik. Ik maak reportages van bijvoorbeeld congressen, promotiefilms voor diensten en producten en instructiefilms bestemd voor e-learning. Ik ben gevestigd in Bilthoven provincie Utrecht.

Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik de MTS School voor Fotografie te Den Haag gedaan (voltooid 1989) en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht richting Fotografische Vormgeving (voltooid 1993).
Vanaf 1992 werkte ik in vast dienstverband bij uitgeverij Blauwmedia en reclame publiciteitsbureau Verzameld Werk. In 1997 vestigde ik me als freelance fotograaf en ik maak portretten en reportages voor bedrijven, overheid en stichtingen. De foto’s worden geplaatst in vak- en personeelsbladen, boeken, advertenties, websites, nieuwsbrieven en jaarverslagen.
Als docent fotografie ben ik jarenlang werkzaam geweest voor Het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Naast mijn fotografische werkzaamheden maak ik korte films.

Op de website vindt u een selectie van mijn werk en krijgt u een indruk van mijn stijl en kwaliteit. Mocht u vragen, suggesties of een opdracht hebben, neemt u dan contact met me op:

Jeannette Schols
030-2946663
06-53692701

info@scholsfotografie.nl

 

 

Greep uit opdrachtgevers

OVERHEID : Universiteit Utrecht. BovenIJ ziekenhuis. KNMI. Provincie Utrecht. Utrecht Medisch Centrum. Hoge School Utrecht. Diverse basis en middelbare scholen. Erasmus Universiteit portretten. RIVM. Provincie Utrecht Illustraties en collages voor personeelsblad, journalistieke reportages van projecten voor infofolders en portretten voor smoelenboek. Bouwdienst Reportage vordering nieuwbouw en renovatie pand Westraven. Rijkswaterstaat gedurende drie jaar. Tevens portretfotografie voor personeelsblad en reportages van congressen en seminars. Rivm Portretten en reportages voor publicaties van Cogem. Portretten personeelsuitgaves Ministerie EZ. STG/HMF Verslag diverse symposia en workshops. Centrum Beeldende Kunsten Utrecht Fotografie kunstwerken. CHARITATIEVE INSTELLINGEN : Oranjefonds Reportages van werkbezoeken van beschermheer en vrouwe Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Revalidatie Fonds Reportages onder andere Community Breakfasts. Stichting Fotografie ten behoeve van nieuwsbrief Donorvoorlichting. Leger des Heils Reportages van opvanghuizen en congressen t.b.v. infofolders en Reclassering nieuwsbrieven. COMMUNICATIEBUREAUS : Bureau Karin de Fotografie tbv personeelsblad Rijkswaterstaat. Lange Catapult Fotografie ten behoeve van publicaties Rijkswaterstaat. JBace Congresfotografie. Boss en Wijnhoven Reportages ter promotie van vakken in de metaalsector waaronder de Wereldkampioenschappen in Montreal en Seoul. BJS Bedrijfsreportages en portretten voor personeelsbladen van PTT, ABN/AMRO, Connexion en Carpetland. VAKBLADEN : SBA magazine Reportages en portretten vakblad apothekers assistentes SalesManagement Portretten geïnterviewden en columnisten. De Adminstrateur Portretten en reportages. DIVERSEN: Zweedse Ambassade. VNG.VGN, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. SPFbeheer, Stichting Spoorweg Pensioenfonds. FNV Magazine. Cordaan, zorgaanbieder regio Amsterdam. TVVL, platvorm voor mens en techniek. Jbace, evenementen organisatie. VakMediaNet Congressen. Rabobank Congressen en portretten. Abn/amro Portretsessies van diverse topfunctionarissen ten behoeve van persoonlijk fotoportfolio. Uitgever Malmberg Fotografie voor schoolboeken. Uitgever De Arbeiderspers Schrijversportretten. Ontwerpbureaus studioClaassen, Puck Grafisch ontwerp. Tekstbureaus Jackie van der Werff. Bedrijven Mans, Een, Bureau de Baas, Nomonro, 2useIt, Q-vignes, Rijnsweerd Finance, Schuco, Spring advocaten, Liquide. Opleidingcentra Graafschapcollege instructie films voor e-learning. Nyenrode Business Universiteit, reportage en groepsportretten. Open Universiteit portretten en diploma uitreiking van studenten. Opleiding Stichting Natuursteen diploma uitreiking. Kunstenaars Documentatie van Kunstwerken voor Frank Halmans, Int Schussler en Vic Savelkoul.

Reacties van verschillende opdrachtgevers

Topper, wat deed je dat ontzettend goed, vanmiddag! De rust die je uitstraalde, de duidelijke aanwijzingen, de overtuiging, ik was van je onder de indruk!

Machteld Kooij
Mediatrainer en presentatietrainer

Mediatrainer en presentatietrainer, het geheime wapen van Hilversum.
WOW! Wat een mooi filmpje is dit geworden!!

Inge Wichink Kruit
redacteur en communicatie adviseur VGN

VGN is de brancheorganisatie voor instellingen in de gehandicaptenzorg.
Hoi Jeannette,
Alvast een eerste reactie, wat een ontzettende leuke en prachtige foto's. Sfeer, compositie, mensen. Echt gelijk aantrekkelijk.

Saskia Barendregt
Cordaan

Cordaan is een grote zorgaanbieder in Amsterdam
Dat is lastig kiezen: ze zijn allemaal leuk!

Eva Prins
Aagje Journalistieke Produkties

Eva Prins is o.a. freelance journaliste
Hartelijk dank voor de super mooie foto's. Ik vond het heel moeilijk om er maar 10 uit te kiezen.

Gwendolyn de Graauw
Schoolleider

KBS Stepping Stones
Hoi Jeannette,
Het is echt heel mooi beeld geworden!

Pien Heuts
freelance journalist

Als freelance journalist gespecialiseerd in sociaal-economische onderwerpen en zorg.
Bedankt voor de foto’s. Ze zijn weer erg gaaf geworden! Deze gaan we vaak gebruiken.

Veerle van Gent
Marketing&Communicatie
TVVL

TVVL branche organisatie en platvorm voor mens en techniek.
Prachtig vakwerk!

Bas de Vries
Utrechts Medisch Centrum

Utrechts Medisch Centrum.
Mooie foto’s! ik ben er erg blij mee.

Ay Hwa Liem
NFK

NFK Nederlandse Federatie Kankerpatientenvereniging.
Dank voor de prachtige foto’s. Een goede mix van plezier en serieus, gesprekken mooi in beeld gebracht en heel bruikbare foto’s van de presentatie van Jaco de Groot. Top.

Renske Bakker
Communicatieadviseur
Provincie Utrecht

In opdracht van de overheid werk ik voor Rijkswaterstaat en Provincie Utrecht. Mijn bijdragen bestaan uit portretten en reportagefotografie en deze worden gepubliceerd in personeelsbladen, relatiemagazines en informatiefolders.
Hallo Jeannette!
Wat een snelle service!

Rosanne Wink
Pers en Publiciteit

Beste Jeannette,
De foto’s zijn binnen. Zien er prima uit. Dank.

Groet, Esther den Breejen
senior communicatieadviseur
Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland. Door deze steun zijn mensen minder eenzaam en doen meer mensen mee. De Koning van Oranje en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Zij bezoeken regelmatig organisaties die door het Oranje Fonds gesteund worden. De foto’s die ik tijdens zulke werkbezoeken maak worden gebruikt voor persberichten en promotiemateriaal van het Oranje Fonds.
Mooi filmpje!

Met vriendelijke groet,
Maaike Zorgman
FNV Bondgenoten
Bestuurder

Voor FNV Bondgenoten verzorg ik de gehele fotografie voor de ledenbladen: Inspraak, OuderEnWijzer en V. Inspraak wordt gelezen door leden die uitkeringsgerechtigd zijn, OuderEnWijzer is bestemd voor de 50+leden en V is het informatie magazine voor leden die werkzaam zijn in de beveiligingsbranche. Tevens maak ik korte films van protestacties. Deze worden op de website geplaatst.
Hallo Jeannette,
Hartelijk dank voor de mooie foto’s, ze staan al (bijna) op de website!.
En dank voor het filmpje, wat snel! Ik vind het heel mooi geworden. ik zie je volgende week op Salariscongres

Jolande van Aken

VakMediaNet organiseert jaarlijks congressen over oa management, financial controlling, kwaliteit in de zorg, salarisadministratie. Van deze evenementen maak ik zowel fotografisch als filmisch een reportage van begin tot eind: de binnenkomst van de eerste bezoekers, het netwerken, de voordracht van de sprekers, de workshops en de afsluitende borrel.
Zo dat is snel. Wat een mooie foto’s!!!

Liesbeth Kuipers
eindredacteur
SBA Magzine

Branchevereniging SBA, Stichting BedrijfsApotheken geeft een vakblad uit, heeft een website, cursusmateriaal en informatiefolders. Voor deze organisatie maak ik voornamelijk portretfoto’s, journalistieke portretten die de interviews illustreren en zakelijke portretten voor het ‘smoelen’boek.